Otvorena izložba o biciklističkoj infrastrukturi u Zagrebu

Otvorena izložba o biciklističkoj infrastrukturi u Zagrebu

Cilj ove izložbe je potaknuti građane da sa svojim kritikama i prijedlozima budu kreatori budućnosti zagrebačkih prometnica

Na prvom katu Gradske uprave, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ujedno i predsjednik ZG Cycle Unit-a, u ponedjeljak je otvorio izložbu fotografija na kojima su predstavljeni sadašnji i budući projekti i programi koje Grad Zagreb provodi u svrhu unaprjeđenja biciklističke infrastrukture i prometne kulture grada.

Izrazivši zadovoljstvo ostvarenim projektima u posljednjih 10-tak godina, kao što su BOB-biciklom na autobus ili ugradnja brojača bicikala, Bandić je naglasio kako mora postojati sinergija i tolerancija između svih sudionika u prometu te je pozvao sve one koji još nemaju bicikl da se aktiviraju i uključe u najzdraviji oblik prijevoza.

„Za grad koji danas broji nešto više od 200 tisuća aktivnih vozača bicikala, od kojih tri tisuće svakodnevno prolazi pored brojača bicikala na Trgu Stjepana Radića, Zagrepčanima je na raspolaganju 300 kilometara uređenih biciklističkih staza“, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Koordinatorica Zagreb Cycle Unit-a Darinka Jug istaknula je kako je izložba rezultat uspješne suradnje građana, udruga i gradskih ureda koji sudjeluju u radu na infrastrukturi, edukaciji i promicanju prometne kulture kao i uvođenju bicikala u prometni sustav. Zaključila je kako je jedan od ciljeva ove izložbe potaknuti građane da sa svojim kritikama i prijedlozima budu kreatori budućnosti zagrebačkih prometnica. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni