Otvorena izložba fotografija hrvatskih branitelja

Otvorena izložba fotografija hrvatskih branitelja

(Foto. Gradska skupština Grada Zgreba)

U Galeriji Kristofora Stankovića u Staroj gradskoj vijećnici danas je otvorena izložba fotografija „Hrvatski branitelji i stradalnici 30 godina u zajedništvu“.

Izložbu koju u povodu Dana branitelja Grada Zagreba organizira Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u suradnji s Udrugom HVIDR-a Grada Zagreba i Zagrebačke županije, otvorio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Izložba prikazuje 30 fotografija izrađenih u velikim formatima. Autori fotografija su branitelji, članovi Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Udruga HVIDR-a Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

»Branitelji su utkali svoj identitet u identitet našega grada i naše domovine. Uvijek ćemo ih pamtiti, poštivati njihovu žrtvu, a posebno ćemo poštivati ono što rade u miru, a što ove fotografije oko nas ilustriraju. U bilo kojoj teškoj situaciji kada je potreban čovjek – tu su naši branitelji. Hvala vam!«, rekao je predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović.

Otvorenju su nazočili izaslanik ministra hrvatskih branitelja, državni tajnik Darko Nekić, ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ivona Paltrinieri i predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba Ante Tandara.(ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni