Otvorena izložba 35. salon mladih

Otvorena izložba 35. salon mladih

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika sinoć je svečano je otvorena izložba 35. salon mladih. Izložbu je otvorio predsjednik Republike Zoran Milanović prigodnim govorom.

Događanju su nazočile ministrica kulture i medija i izaslanica predsjednika Vlade Nina Obuljen Koržinek te pročelnica Gradskog ureda za kulturu i izaslanica gradonačelnika Zagreba Milana Vuković Runjić, ali i brojni drugi istaknuti uzvanici.

Ovogodišnje izdanje naziva Millennial odvija se prema koncepciji kustosice Nike Šimičić te se bavi generacijom milenijalaca koju karakteriziraju digitalno doba, globalizacija, društvene mreže, perceptivna zasićenost, egocentričnost, hiperprodukcija proizvoda i osjećaja te vječita potraga za smislom, ali i svijest o društvenim problemima i ekologiji.

Jubilarno 35. izdanje, pored Meštrovićevog paviljona, širi se na još 5 lokacija gdje će se moći razgledati izložba Situacija kustosice Anite Ruso (Galerija Forum, Galerija Canvas, Urania) te izložba Venientes (Galerija Šira) u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Zagreb, dok će se dio programa odvijati i u prostoru tvrtke Ortoforma. Salon će, tako obuhvatiti više od 100 mladih umjetnika koji djeluju u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, instalacije, multimedije, performansa, fotografije, videa i filma.

Cijena ulaznice je 15 kuna za učenike, studente i umirovljenike, 30 kuna za građanstvo, dok je za obiteljsku ulaznicu (4 člana obitelji s djecom starijom od 10 godina) potrebno izdvojiti 60 kuna.

Više o izložbi na: www.salonmladih.hdlu.hr

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni