Otvorena HGSS-ova izložba tweetova

Otvorena HGSS-ova izložba tweetova

Kreativnost i nesebična briga za druge zajednički su nazivnik izložbe tweetova „Trending #HGSS70“ koju je u petak svečano otvorila Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) u Uraniji – prostoru kreacije, na Trgu Eugena Kvaternika.

Uz poštivanje epidemioloških mjera i obavezno nošenje zaštitnih maski, okupljeni su se prisjetili simpatičnih rečenica poput: „Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru“ zbog kojih je HGSS mnogima jedan od najdražih komunikatora na društvenim mrežama.

„Zbog naše promjene pristupa komunikaciji i veće opuštenosti, u 2017. dobili smo nagradu Komunikator godine Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ).Članovima HGSS-ove Komisije za informiranje i analitiku, to je veliko priznanje jer uvijek nastojimo naći način da dopremo do javnosti i prenesemo koliko je važno ići u prirodu pripremljen. Pokazalo se da Hrvati vole informacije dobivati u šaljivom obliku, ali se i našaliti na svoj i tuđi račun, stoga i danas često posežemo za šalama s ozbiljnom porukom kako putem Twittera, tako i drugih mreža“, istaknuo je Jadran Kapović, pročelnik HGSS-ove Komisije za informiranje i analitiku.

Naziv izložbe „Trending #HGSS70“ proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i „hešteg“ kampanje povodom cjelogodišnje proslave 70 godina rada i postojanja HGSS-a , pod kojim i građani mogu čestitati ovu veliku obljetnicu spašavateljicama i spašavateljima.

„HGSS nije samo organizacija koja spašava ljude, pazi na njih i izlazi u potrage, već je jedna od naših zadaća i edukacija. Društvene mreže svakako pomažu pri informiranju, zato smo se i odlučili skupiti sve kreativne objave na jedno mjesto pa, osim zabave, možda nekome u ključnom trenutku jedna od ovih objava s izložbe spasi život. Uvijek ponavljamo da bismo bili najsretniji da uopće nemamo posla jer bi to značilo da su svi oprezni i sigurni“, istaknuo je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Izložba se može razgledati od subote 19. do petka 25. rujna u Uraniji – prostoru kreacije, na adresi Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb, vikendom od 11 do 20 sati te radnim danom od 11 do 13 te od 15 do 20 sati. U galeriji će posjetitelje dočekati članovi i članice HGSS-a koje smiju pitati sve što ih je ikad zanimalo, a osim brojnih eksponata postavljen je i foto-zid ispred kojeg mogu ovjekovječiti svoj posjet prvoj izložbi tweetova u Hrvatskoj uz službeni hashtag #HGSS70.

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je preko 10.000 akcija spašavanja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni