Otvorena druga izložba studentskih radova “Plati i nosi”

Otvorena druga izložba studentskih radova “Plati i nosi”

(Foto: Juraj Vuglač)

Druga prodajna izložba studentskih radova ‘Plati i nosi’ otovorena je jučer u u Galeriji Bačva u Meštrovićevom paviljonu. Na izložbi u organizaciji Hrvatske poštanske banke, Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje više od 90 studenata sa svih hrvatskih likovnih akademija.

Dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Buntak naglasio je kako ovakvi projekti povezuju poslovni svijet s najvišim segmentom umjetničkog obrazovnog sustava, a mladim umjetnicima osiguravaju prve, jasno postavljene poslovne i karijerne mogućnosti.

Marko Badurina, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke izrazio je zadovoljstvo projektom koji uspješno spaja umjetnost i financije te naglasio: ‘Počeci gotovo nikada nisu laki i jednostavni, a cilj ovog projekta je ohrabriti mlade umjetnike, omogućiti im da se predstave publici i steknu iskustvo prodaje svojih radova. Da je to zaista vrijedan poticaj za razvoj karijere govore brojne prilike koje su se otvorile prošlogodišnjim izlagačima.’

I ove su godine odabrani najbolji radovi po izboru stručnog žirija u sastavu Božo Biškupić (bivši ministar kulture), Tomislav Kličko (vlasnik Laube) i Elvira Kranjčar (vlasnica Galerije Kranjčar). Autori najboljih radova druge izložbe ‘Plati i nosi’ su Damir Kamenar, Monika Milas i Suzana Ososlija, a dobitnik posebne pohvale je Zdenko Mikša.

Izložba ‘Plati i nosi’ ostaje otvorena do 22. prosinca 2019. godine, a ulaz je slobodan. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni