Otvorena 48. Ambienta

Otvorena 48. Ambienta

(Foto: zagreb.hr)

Na Zagrebačkom velesajmu ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković danas je svečano otvorila Ambientu, 48. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

»Ovogodišnje izdanje Salona pripremali smo u uvjetima koronavirusa, vremenima velike poslovne neizvjesnosti, ali uspjeli smo okupiti drvno prerađivačku industriju, proizvođače namještaja, inovativne dizajnere, slikare i umjetnike te profesionalce svojih područja. U njima ćete moći uživati narednih dana do nedjelje«, izjavila je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma dr. sc. Dina Tomšić.

Dodala je kako se Salon prezentira tematskim cjelinama, među kojima su Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Design Zona, Art Fair Zagreb i Horeca program.

Zamjenik i izaslanik gradonačelnika dr. sc Luka Korlaet mišljenja je da neki novi uvjeti održavanja nisu bitno utjecali na kvalitetu Salona jer su se organizator potrudio da programski i sadržajno bude zanimljiv kao i prijašnjih godina.

»Sajam Ambienta je jedan od najvažnijih nacionalnih događaja za drvnu industriju u Hrvatskoj, ali i za naše ukupno gospodarstvo«, ustvrdio je Korlaet.

Istaknuo je da se Hrvatska s porastom proizvodnje i izvoza i ukupnih aktivnosti ove industrijske grane te novitetima i suvremenim tehnološkim rješenjima u ovom dijelu Europe pozicionirala kao lider u industriji gotovih drvnih proizvoda.

Ministrica Marija Vučković je istaknula kako vrijednost proizvodnje u ovom sektoru iznosi gotovo 14 milijardi kuna. Da je to vrlo važna i strateška grana svjedoči i podatak da je više od 11 % zaposlenih u prerađivačkoj industriji zaposleno upravo u drvoprerađivačkoj industriji. Udio ove industrije u prerađivačkoj industriji hrvatskog gospodarstva iznosi gotovo 8 %, kazala je ministrica.

Ambienta je otvorena do nedjelje, 24. listopada. Radno vrijeme Salona je od 10 do 19 sati.

Ulaz na sajam je slobodan uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati). Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni