Otvorena 46. Ambienta

Otvorena 46. Ambienta

(Ilustracija)

Na Zagrebačkome velesajmu danas je otvorena 46. Ambienta – međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije koji se održava od 9. do 13. listopada, a cilj mu je predstaviti nove ideje iz svijeta dizajna, arhitekture, građenja, stanovanja i hrvatske proizvodnje.

Sajam je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je posebno naglasio nužnost promjene trenda kada se radi o odnosu izvoza sirovina i gotovih proizvoda te u tom cilju pozvao na zajedništvo i sinergiju svih institucija, drvno-prerađivačke industrije i gospodarstva općenito.

Na Ambienti 2019. predstavit će se 461 domaći i inozemni izlagač iz 28 zemalja na 10 izložbenih paviljona Velesajma a ovogodišnji postav je proširen s novim tematskim područjima: Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Građenje i opremanje, Horeca – living kitchen i Art Fair Zagreb.

Sadržajni i kvantitativni rast izlagačkog i programskog segmenta od gotovo 50 % u odnosu na 2018. godinu izravni je rezultat partnerskog odnosa i međusobnog povjerenja Zagrebačkog velesajma i izlagača, proaktivne i cjelovite organizacijske suradnje s Gradom Zagrebom te institucionalne potpore Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Udruženja drvo-prerađivačke industrije te Hrvatskih šuma.

Na otvorenju su prisutne pozdravili i ministrica poljoprivrede i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Marija Vučković, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević te direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t