Otvorena 4. sezona Ljetnog kina Gradec

Otvorena 4. sezona Ljetnog kina Gradec

Projekcije su besplatne kao i do sada i održavat će se svakodnevno. Za za ponoćne projekcije, koje su ovogodišnja novina, posjetitelji će zvuk s filma primati putem svojih FM prijemnika na mobitelima kako se ne bi remetio noćni mir Gornjega grada pa moraju ponijeti slušalice

Na malom platou Gradec kod gornjogradskog Katarininog trga zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je četvrtu sezona Ljetnog kina Gradec, manifestaciju u sklopu koje će u idućih mjesec dana biti prikazano 50-ak filmova različitih žanrova iz 15-ak zemalja. Program Ljetnog kina sastavljen je u suradnji s 13 distributera, produkcijskih kuća, veleposlanstava i filmskih festivala. Nastavljena je suradnja s veleposlanstvom Kraljevine Španjolske, a započela je suradnja s veleposlanstvima Kraljevine Danske i Republike Francuske. Za najmlađe je nastavljena tradicija prikazivanja epizoda crtanog filma popularnog Profesora Baltazara. Sezona je otvorena kultnom zagrebačkom komedijom Tko pjeva, zlo ne misli..

Projekcije su besplatne kao i do sada i održavat će se svakodnevno. Za za ponoćne projekcije, koje su ovogodišnja novina, posjetitelji će zvuk s filma primati putem svojih FM prijemnika na mobitelima kako se ne bi remetio noćni mir Gornjega grada pa moraju ponijeti slušalice, poručuju organizatori zagrebačkog ljetnog kina Kraljevi ulice.

Komedije, drame, biografski filmovi, horori…

Prikazat će se, među ostalim, američki filmovi, SF drama “Atlas oblaka”, biografski “Hemingway i Gellhorn” te “Bernard i Doris”, crna komedija “Sedam psihopata”, politička drama “Promjena igre” i nova komedija Woodyja Allena “Rimu s ljubavlju”.

Europsku kinematografiju predstavljaju mađarski, španjolski, britanski, danski i domaći filmovi, među kojima se od španjolskih ističu komedija “Rođaci”, horor “Dok spavaš”, drame “Priča jednog Kineza” i “Kukuljica”, od danskih romantična komedija “Sve što trebaš je ljubav” i povijesni film “Kraljevska afera”, a od francuskih “Ljetni sati”, “Ministar”, “Odjel za maloljetnike”.

Od domaćih filmova na programu su “Vlak u snijegu”, “Sreća pojedinca – uspjeh kolektiva”, “Moram spavat anđele”, a sezonu zatvara ovogodišnji filmski hit “Svećenikova djeca” Vinka Brešana.

S upravo završenog Motovun Film Festivala dolazi izbor kratkih filmova, a stari, nostalgični programi prikazuju se u ciklusu ‘everscreen’.

Tijekom protekle tri sezone na Ljetnom kinu Gradec prikazano je više od 150 filmova koje je pogledalo više od 50 tisuća posjetitelja. Ta ‘kino dvorana’ na otvorenom prima oko 300 posjetitelja, no taj se broj nerijetko povećava jer je postalo uobičajeno da se sjedi na obližnjoj travnatoj površini i da gledatelji donose svoje deke i stolce. Projekcije počinju u 21 sat i ponoć.

Za raspored projekcija Ljetnog kina Gradec posjetite: http://www.ljetnokinogradec.com/ (zg-magazin)

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni