Otvoren vrtić u Dragonošcu

Otvoren vrtić u Dragonošcu

U sklopu Dječjeg vrtića Hrvatski Leskovac zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić zajedno s malenom Ivonom  Babić  otvorio novi područni objekt “Potočić” u Donjem Dragonošcu.

“U područni objekt Potočić koji je ime dobio upravo po potočiću što se nalazi ispod njega, od danas s redovitim programom kreće ukupno 64 djece u tri odgojne skupine, dvije vrtićke i jednom jasličkom”, rekla je ravnateljica DV Hrvatski Leskovac Renata Knez. “Izgradnjom vrtića je omogućeno da  sva djeca čiji su roditelji iskazali interes za predškolski odgoj njime budu obuhvaćena te dobiju mogućnost suvremenog odgoja što je od izuzetne važnosti za predškolsku dob”, istaknula je ravnateljica.

“Sretan sam što po prvi put u povijesti otvaramo vrtić u Dragonošcu što će ga pohađati djeca od Havidić Sela, Trpuca pa sve do Gornjega i Donjeg Dragonošca” ,rekao je gradonačelnik Bandić te je zahvalio sugrađanima na strpljenju i razumijevanju.

“Prvoga dana školske godine, 5. rujna se vidimo u novoj školi u Odri, a dan poslije i u novome vrtiću u Jakuševcu”, dodao je gradonačelnik te je istaknuo kako će se uskoro otvoriti novi bazen i dvorana u naselju Iver u Sesvetskome Kraljevcu.

Izgradnja područnog objekta je financirana novcem Gradske četvrti Brezovica, a namještaj i didaktičku opremu je osigurao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.

Zg-magazin