Otvoren turski Kulturno-umjetnički centar

Otvoren turski Kulturno-umjetnički centar

Uz izložbu fotografija turskog umjetnika Sultana Selima Kire, na prigodnoj svečanosti u Ciboninom prolazu u ponedjeljak je otvoren turski Kulturno-informativni centar.

»Na 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske od Republike Turske otvaramo ovaj prostor, nadajući se kako će postati mjestom susreta svih prijatelja Turske i gdje će se posjetitelji moći podrobnije upoznati s turskom kulturom i turskom manjinom u Zagrebu. Zahvalio bih svima koji su zaslužni za realizaciju ovog projekta«, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zahvaljujući gradonačelniku na ustupljenu prostoru, Goran Beus Richembergh, predsjednik Udruge hrvatsko-turskog prijateljstva je objasnio kako je ona osnovana radi razvijanja i unaprjeđivanja kulturnih, umjetničkih, gospodarskih i svih drugih kontakata Hrvatske i Turske te poticanja suradnje i prijateljskih veza hrvatskoga i turskog naroda.

Otvorenju su prisustvovali brojni uzvanici, između ostalih Hasim Koca, predstavnik Turske razvojne agencije u Zagrebu, pomoćnici ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Amir Muharemi i Gordan Bakota, Gunay Babadogan Ertan, otpravnica poslova Republike Turske u Republici Hrvatskoj te Iva Hraste Sočo, pomoćnica ministrice kulture Republike Hrvatske. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni