Otvoren Turističko – informativni centar Krapinsko – zagorske županije

Otvoren Turističko – informativni centar Krapinsko – zagorske županije

Župan Kolar: »Milijun i 400 tisuća posjetitelja prođe godišnje kroz ovaj prostor i naravno da je to bio signal da upravo ovdje otvorimo Turističko-informativni centar«

U Roses Designer Outlet centru u Svetom Križu Začretju u subotu, 20. kolovoza otvoren je Turističko-informativni centar Krapinsko-zagorske županije.

Turističko-informativni centar otvoren je simboličnim puštanjem balona, koje je u zrak pustio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar uz pomoć voditeljice Ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenije Tomić i nasumično odabranih posjetitelja Roses centra.

Župan Željko Kolar istaknuo je nakon otvorenja sljedeće: »Milijun i 400 tisuća posjetitelja prođe godišnje kroz ovaj prostor i naravno da je to bio signal da upravo ovdje otvorimo Turističko-informativni centar. Vidite da i danas, zapravo, ovdje nema slobodnog parking mjesta na parkiralištu. Ovdje staje dio turista koji ulaze u Hrvatsku, kao i dio onih koji iz Hrvatske izlaze«.

Dodao je kako je ambicija da barem deset posto posjetitelja, dakle, oko 140 tisuća ljudi, dobije ovdje brošure o turističkim destinacijama Krapinsko-zagorske županije, o hotelima, OPG-ima, dvorcima i da, kad planiraju godišnji odmor za sljedeću godinu, već budu upoznati s našim potencijalima i sadržajima te da se odluče da par dana prije ili nakon mora provedu u Zagorju.

Prema njegovim riječima, u planu je da se u skoroj budućnosti uz autocestu sagradi jedan veliki turističko-informativni centar u kojem će turisti moći ne samo dobiti informacije, nego i kupiti autohtone proizvode.

»Turizam na području Krapinsko-zagorske županije se ne događa slučajno. Ovo je samo jedan u nizu poteza koje radimo čitavo vrijeme kako bi bili još bolji i još uspješniji. Povećanje broja dolazaka u Zagorje za 39 % i povećanje broja noćenja za 37 %, ponavljam, ne dešava se slučajno. To se događa, prije svega, zahvaljujući vrijednim, educiranim i sposobnim turističkim djelatnicima, uz naravno, doprinos Turističke zajednice KZŽ, kao i same Krapinsko-zagorske županije«, rekao je župan Kolar.

Voditeljica Ureda, Ksenija Tomić u svojem je obraćanju uzvanicima, posebno istakla kako je Turističko informativni centar mjesto gdje će ljudi moći doživjeti bogatu turističku ponudu destinacije Zagorje – Bajka na dlanu, koja je uključena u projekat 365 i svoju bogatu lepezu turističke ponude nudi turistima cijelu godinu. »Turističko informativni centar biti će mjesto gdje će turisti dobiti široki raspon informacija o svim selektivnim oblicima turizma koje Krapinsko-zagorska županija nudi. Sa istim će se informacijama turisti zasigurno s veseljem uputiti u stvaranje uspomena koje će ponijeti zauvijek sa sobom«, rekla je Ksenija Tomić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni