Otvoren sajam CroAgro i Sajamovi hrane i zdravog življenja

Otvoren sajam CroAgro i Sajamovi hrane i zdravog življenja

(Foto: Zagreb.hr)

Na Zagrebačkom velesajmu danas su svečano otvoreni CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmovi hrane i zdravog življenja koji se održavaju do 4. prosinca.

Na sajmovima izlaže skoro 300 izlagača na više od 16.000 m2 izložbenog prostora iz 21 zemlje u 6 paviljona. Posjetitelje uz bogat izlagački segment, očekuju popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera

Kroz četiri dana održavanja Velesajmom će »zavladati« moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme. Bit će izloženi proizvodi za poljoprivrednu proizvodnju, konzerviranje te skladištenje nakon berbe do sadnih materijala, različitih vrsta sjemenja i materijala za zaštitu bilja. Posjetitelje očekuju i događanja na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čovjeka kroz komplementarni pristup. Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života.

„Ovi sajmovi nagoviještaju neku novu energiju i novi impuls koji se događa u ovom dijelu grada“, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet na otvorenju. Dodao je kako Grad sve veću pažnju posvećuje podrijetlu i kvaliteti hrane te smanjenju broja posrednika.

„Stoga smo i osigurali izlagački prostor za poljoprivredno-prehrambene proizvođače s područja Grada Zagreba koji proizvode vlastite proizvode. Većina njih nositelji su nagrada i priznanja za kvalitetu svojih proizvoda na razini županijskih i međunarodnih natjecanja, a sada velik dio ima certifikate ekološke proizvodnje i oznake kvalitete ‘Plavi ceker’ koji garantira nadstandard u kvaliteti“, istaknuo je Korlaet.

CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, rekla je direktorica Velesajma Renata Suša. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni