Otvoren prvi obrt za čuvanje djece

Otvoren prvi obrt za čuvanje djece

„Ovo je ogledni primjer kako se kroz Hrvatsku udrugu dadilja, žene samozapošljavaju i pritom pomažu drugima“, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i obećao kako će krajem rujna na Skupštinu uputiti izmjenu i dopunu odluke o sufinanciranju smještaja djece u vrtiće, kojom će ovakvi obrti imati iste subvencije kao privatni, vjerski i gradski vrtići.

U Sesvetama je jučer otvoren prvi zagrebački obrt za čuvanje djece Zvjezdice. Riječ je o obiteljskom čuvanju djece u kojem se skrbi o manjoj grupi do 12-ero djece u prostoru stručno osposobljene dadilje. Rad dadilje nadzire se u skladu s novim Zakonom o dadiljama.

„Za sada čuvam dvoje djece, a stan zadovoljava uvjete za njih osmero“ rekla je Marica Kopić vlasnica obrta. Ona u skorijoj budućnosti planira zaposliti još jednu osobu.

„Ovo je ogledni primjer kako se kroz Hrvatsku udrugu dadilja, žene samozapošljavaju i pritom pomažu drugima“, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i obećao kako će krajem rujna na Skupštinu uputiti izmjenu i dopunu odluke o sufinanciranju smještaja djece u vrtiće, kojom će ovakvi obrti imati iste subvencije kao privatni, vjerski i gradski vrtići. „S time ćemo otvorit mogućnost mnogim ženama da u određenim dijelovima grada svoje stanove pretvore u prostore za čuvanje djece“, istaknuo je Bandić.

Osim prvog zagrebačkog obrta za čuvanje djece jučer je otvoren i novi područni objekt Dječjeg vrtića Sesvete u Vugrovcu. Montažni vrtić veličine 400 metara kvadratnih ima vanjsko igralište, sanitarne čvorove te ostale potrebne prostorije za odgojno obrazovni rad s djecom. U vrtiću su smještene tri odgojne skupine sa 75-ero djece.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni