Otvoren preuređeni pogon “Tisak i kartonaža” ustanove URIHO

Otvoren preuređeni pogon “Tisak i kartonaža” ustanove URIHO

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić u petak je u Novakima Samoborskim otvorila preuređeni pogon Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), na čijem se preuređenju radilo gotovo pet godina.

URIHO je najstarija i najvećoj domaća radionica za proizvodnju radne i zaštitne odjeće koja zapošljava više od 500 radnika, od čega su preko 60 % osobe s invaliditetom. U Novakima Samoborskim je adaptiran prostor kako bi se stvorili bolji radni uvjeti za 63 radnika pogona Tisak i kartonaža, posebice za radnike s invaliditetom.

Zamjenica Majić je istaknula marljivost URIHO-vih zaposlenika i visoku kvalitetu njihovih proizvoda kao jamac uspjeha novog pogona. Istaknula je također da je preuređenje u protekle četiri godine Grad Zagreb potpomogao s oko milijun kuna.

»Želimo svim zaposlenicima, a osobito osobama s invaliditetom, učiniti boravak u ovim prostorijama ugodnijim te da im je sam posao što produktivniji«, poručila je Majić.

»Uz pomoć osnivača Ustanove Grada Zagreba i nadležnog ministarstva, preselili smo ovaj pogon iz Gundulićeve ulice i napravili novi objekt dostojan naših vrijednih radnika. Ovaj objekt je funkcionalan, prilagođen je našim potrebama i jamči uvjete za jednako zapošljavanje osoba s invaliditetom s ostalim građanima na tržištu rada. Vjerujem da će donijeti zaradu i zadovoljstvo zaposlenicima URIHO koji s velikim entuzijazmom obavljaju svoj posao«, rekao je ravnatelj Ustanove Josip Držajić.

Na otvorenju pogona bili su pored suradnika zamjenice gradonačelnika i predstavnika URIHO-a i predstavnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni