Otvoren “Plavi ured” za pomoć zagrebačkim poduzetnicima

Otvoren “Plavi ured” za pomoć zagrebačkim poduzetnicima

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek najavila kako očekuje od Plavog ureda očekuje pozitivne rezultate izrazivši nadu da će se njegovim djelovanjem pokrenuti poduzetnička klima u Zagrebu

U Vodnikovoj 12 danas je službeno otvoren Plavi ured, prvi zagrebački poduzetnički centar. Na toj lokaciji od danas će svi zagrebački poduzetnici, ali i oni koji to tek namjeravaju postati moći dobiti poduzetničke savjete, razmijeniti ideje i iskustva te se dodatno educirati i to – besplatno. Glavni inicijator pokretanja plavog ureda je Grad Zagreb, a on će djelovati u okviru Razvojne agencije Zagreb koja ostaje na svojoj staroj lokaciji u Drvinju.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek najavila kako očekuje od Plavog ureda očekuje pozitivne rezultate izrazivši nadu da će se njegovim djelovanjem pokrenuti poduzetnička klima u Zagrebu. No dodala je kako bi bilo optimalno da se otvore još dva takva ureda – u istočnom i zapadnom dijelu grada.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras zahvalio je Gradu Zagrebu, a posebice zamjenici gradonačelnika što je prepoznala potrebu poduzetnika da imaju mjesto gdje se mogu informirati o tome kako osnovati tvrtku, pripremiti projekt ili dobiti potporu EU. Dodao je kako je to jako bitno i za državu. »Svjesni smo koliko se sredstava stavlja pred poduzetnike«, rekao je ministar napomenuvši da je njegovo ministarstvo prije nekoliko najavilo natječaje »teške« 4,3 milijarde kuna. Maras smatra da se oni neće moći ostvariti bez kvalitetne suradnje s Gradom Zagrebom, ostalim jedinicama lokalne samouprave, ali i institucijama poput Plavog ureda.

plavi_ured_ulazPlavim uredom će upravljati voditeljica Tamara Didak i on će surađivati s mnogim institucijama, kao što su Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski institut, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta i drugima.

Prostor Plavog ureda smješten je u dvorištu u Vodnikovoj i roteže na 385 četvornih metara. Ima dvoranu s multimedijalnom opremom kapaciteta do 30 sjedećih mjesta, prostor za individualno savjetovanje i avjetovanje manjih grupa, prostor za konferencije koji može primiti 40 sudionika te prostore za seminare i radionice. Poduzetnicima će biti omogućen pristup internetu, računalima, brošurama, lecima i časopisima. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni