Otvoren Park Zvonimira Milčeca

Otvoren Park Zvonimira Milčeca

Iz parka koji datira iz tridesetih godina prošlog stoljeća uklonjena je šikara, smeće i stare klupe, a postavljeni su nova rasvjeta i ulazi. Milčecov park dobio je i novu ogradu, uređene staze i zelenu površinu sa šarenim cvjetnicama.

Mnogim Trešnjevčanima omiljen park na tromeđi Nove ceste, Ulice grada Vukovara i Trešnjevačkog trga u subotu je, nakon obnove svečano otvoren. Park nosi ime Zvonimira Milčeca glasovitog književnika i novinara odnosno kako je za sebe volio reći „suputnika i supatnika“ Zagreba, o kojem je ispisao dosta stranica.

U nazočnosti zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek park je otvorila Milčecova unuka Jana, koja je rekla da je ponosna na svog djeda, koji bi uređenjem parka bio sretan isto kao i ona. Uređenje je svojedobno potaknuo Radio Sljeme, odnosno Udruga „Zelene stope“, a radovi koje je financirao Grad Zagreb iznosili su više od 800 000 kuna.

Moderno opremljena zelena oaza Trešnjevčana dobila je nove sadržaje za djecu ljuljačke, tobogane, klackalice te nove klupe i rasvjetu. Dio sadržaja za igranje djece s 23 000 kuna je financirala tvrtka Cios. Uređenje je započelo ovoga proljeća u svibanjskoj akciji „Svi na zeleno“, a radovi su trajali oko mjesec dana. Iz parka koji datira iz tridesetih godina prošlog stoljeća uklonjena je šikara, smeće i stare klupe, a postavljena je nova rasvjeta i ulazi. Milčecov park dobio je i novu ogradu, uređene staze i zelenu površinu sa šarenim cvjetnicama. Novo „odmaralište“ Trešnjevčana naišlo je na njihovo odobravanje jer za razliku od nekada, kada je popularni „mračni“ parkić okupljao uglavnom konzumente alkohola, novim ruhom dobit će i nove posjetitelje tvrde stanovnici Trešnjevke.

S. Kratz