Otvoren novi objekt vrtića Šumska jagoda

Otvoren novi objekt vrtića Šumska jagoda

U gradnju i opremu objekta koji može prihvatiti 80 mališana Grad je investirao oko 11 milijuna kuna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je pomagao mališanima pri otvaranju novosagrađenog objekta Dječjeg vrtića Šumska jagoda na Dunjevcu. Riječ je o područnom objektu – stambenoj zgradi u koju se može smjestiti  80 mališana u četiri odgojne skupine.

Prema riječima gradonačelnika Bandića, u gradnju i opremu objekta Grad je investirao oko 11 milijuna kuna. Dodao je kako je sretan što u je u zagrebačkim dječjim vrtićima ovog trenutka čak 500 nepopunjenih mjesta što govori u prilog ranijim najavama da u Zagrebu niti jedno dijete neće ostati neupisano.   „U vrijeme kad ćemo uskoro brati ljubičice i šafrane, mi beremo male jagodice“, izjavio je.

Napomenuo je kako sada slijedi realizacija plana da sve gradske škole pređu u jednu smjenu. „Prije četiri godine, 23 osnovne škole radile su u tri smjene, od sljedeće školske godine, tri smjene bit će povijest. Idemo dalje“, rekao je gradonačelnik, najavivši da će u narednih četiri godine na razumnu mjeru biti sveden i smjenski rad u srednjim školama.

U prigodnom programu sudjelovali su mališani iz zbora Jagodice, a nakon obraćanja ravnateljice Vrtića Nives Benčić i zamjenika predsjednika Vijeća GČ Črnomerec Željka Jakobčića, novi objekt i sve u njemu blagoslovio je fra Ivan Radeljak iz župe Sv. Antuna Padovanskog.  (zg-mag)