Otvoren novi bazen na Sveticama

Otvoren novi bazen na Sveticama

Zagreb je napokon dočekao novi bazen u istočnom dijelu grada – na popularnim Sveticama

Novi bazen odnosno kompleks na Sveticama gradio se preko sedam godina, a sastoji se od olimpijskog bazena, još dva bazena , te niz igrališta i drugih rekreativnih sadržaja.

Novi kompleks na Sveticama odiše modernim duhom. Privlači već na prvi pogled, a njegovi sadržaji ubrajaju se u najmodernije svjetske izazove kada su bazeni u pitanju. Bazen je najveći i najmoderniji u gradu Zagrebu. Prostire se na nepunih deset tisuća četvornih metara. Sastoji se od velikog olimpijskog bazena (50 m dužine, 25 m širine te 2.2 metra dubine). Uz njega se nalazi bazen za rasplivavanje te bazen za obuku neplivača i djecu.

Novi kompleks nudi i brojne druge sadržaje, a posebno je atraktivan wellness program koji uključuje različite vrste sauna, fitness centar, prostore za masažu te posebno uređen zen vrt. Na nekoliko etaža vanjskog prostora koji okružuje bazen nalaze se sunčališta s drvenim podovima koja će nadolazeće ljetne dane pretvoriti u pravu ljetnu oazu usred grada. Vanjski prostori ovog prekrasnog zdanja okružuju nogometni tereni i stolovi za stolni tenis. Posebno atraktivan teren u ljetnim danima bit će onaj za odbojku na pijesku i badminton. Za najmlađe uređeno je i dječje igralište.

Budući da se otvorenje novog kompleksa na Sveticama poklopilo s proslavom Dana grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako je kupanje u novom bazenu u ponedjeljak 30. svibnja i utorak, 31. svibnja besplatno za sve one koji se odluče na prvo plivanje ove sezone.

Spomenimo još i da se ovaj tjedan, u četvrtak 1 .lipnja, otvara sezona kupanja i na ostalim zagrebačkim bazenima, te na Jarunu i Bundeku.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni