Otvoren natječaj za nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost”

Otvoren natječaj za nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost”

Prvo testiranje iz Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli održat će se 7. ožujka, a finalno testiranje 4. travnja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu

U Tehničkom muzeju »Nikola Tesla« u Zagrebu, u utorak 30. siječnja u okviru Dana Nikole Tesle, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Slavko Kojić svečano je otvorio natječaj za godišnju nagradu »Nikola Tesla – Genij za budućnost«, a održana je i panel diskusija pod nazivom Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvoren je devetu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije. Svi zainteresirani prijaviti se mogu do 1. ožujka ove godine.

Prvo testiranje iz Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli održat će se 7. ožujka, a finalno testiranje 4. travnja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Nagrada »Nikola Tesla – Genij za budućnost« bit će dodijeljena već tradicionalno 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&Friends kojom će se i ove godine obilježiti Dan Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija i obljetnica rođenja Nikole Tesle.

U prigodnom programu otvorenja natječaja u Tehničkom muzeju »Nikola Tesla« okupljene su pozdravili viši kustos Muzeja Renato Filipin, Mirela Holy, Ivanka Sluganović, ravnateljica I. tehničke škole Tesla u Zagrebu, a predstavljen je i rad Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost u 2017. godini.

Otvorenje natječaja zaključeno je panel diskusijom Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama koju je moderirala Danijela Pustahija Musulin iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a sudjelovali su profesori strukovnih škola Olga Kolobarić, dipl. ing. tekstilne tehnologije, Branka Kožuh, dipl. ing. tekstilne tehnologije te Romana Bogut, dipl. ing. elektrotehnike i Miroslav Osrečki, inž. elektrotehnike. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni