Otvoren natječaj za likovno rješenje dječje poštanske marke

Otvoren natječaj za likovno rješenje dječje poštanske marke

Učenik čiji rad pobijedi bit će potpisan na poštanskoj marki, a njegovo ime i djelo će obići cijeli svijet. Autor pobjedničkog rada također će osvojiti prijenosno računalo i pisač

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu projekta „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradnu sjajnu!“. Ovo je već 14. godina da se u osnovnim školama provodi natječaj za odabir likovnog rješenja hrvatske dječje poštanske marke. Tema ovogodišnjeg natječaja za poštansku marku u povodu UNICEF-ova 75. rođendana je „Za svako dijete – osmijeh“.

Iz Hrvatske pošte pozivaju sve učitelje razredne nastave i profesore likovne kulture da tijekom školskih satova uključe učenike u izradu poštanske marke na zadanu temu. U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Hrvatskoj.

Dječja poštanska marka “Čuvajmo naše šume” iz 2018.

Učitelji razredne nastave i likovne kulture odabiru 10 najkvalitetnijih radova na razini škole te ih zaključno s 20. svibnja 2021. šalju na adresu: HP – Hrvatska pošta d.d., „Natječaj za poštansku marku RH – Za svako dijete – osmijeh“, Poštanska ulica 9, 10410 Velika Gorica, s naznakom: „Ne otvarati!“.

Učenik čiji rad pobijedi bit će potpisan na poštanskoj marki, a njegovo ime i djelo tako će obići cijeli svijet jer će i ova poštanska marka vrijediti za plaćanje poštanskih usluga. Autor pobjedničkog rada također će osvojiti prijenosno računalo i pisač. Svečanost uručenja nagrade za najuspješniji rad i promocija marke održat će se u listopadu 2021. godine.
Brošura s pravilima natječaja može se pronaći na
poveznici. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni