Otvoren natječaj za festival “Uhvati film”

Tematika Festivala je Invaliditet, a Festival će se održavati u više gradova

U prostorijama Društva za međunarodnu suradnju u Zagrebu, na Cvjetnom trgu, Udruga Spirit iz Rijeke u srijedu je predstavila svoj dugogodišnji rad, kao i nove projekate. Predstavljanje Udruge trajalo je 30-ak minuta, dok se u drugom dijelu programa prešlo »s riječi na djela« pa je tako s nekoliko kraćih filmova uz uobičajene popratne komentare voditelja i publike predstavljen festival »Uhvati film«, a finale je upriličeno brzopoteznom prezentacijom vege-alternativa programa, pravom vegetarijanskom zakuskom koja je, naravno, izazvala najviše pažnje svojim mirisima i okusima.

Događanju su prisustvovali i zaposlenici gradskog Odjela za zdravstvo, kao i voditelji privatne produkcijske kuće za snimanje filmova, zatim iz agencija za marketing, i drugi. Posjetitelji prezentacije bili su jednoglasni u svojim komentarima.

»Oduševljena sam predstavljenim programima Udruge Spirit, požrtvovnošću članova udruge, u nastojanju da osvijeste veći dio ljudi na mnogim poljima koje pokrivaju. Pogotovo sam oduševljena njihovim filmskim festivalom Uhvati film posvećenom ljudima s invaliditetom. Preporučam svima uključenje na bilo kojoj razini u Spirit«, rekla je Lela Kaplowitz, jazz vokalistica.

»Kada bih sve što sam vidio i čuo sveo na jednu riječ to bi bila sinergija. Jedino ako smo svi mi zajedno i djelujemo zajedno možemo postići sve što želimo. Pozdravljam napore cijele ekipe iz udruge Spirit. Samo nastavite u tom Duhu!«, Izjavio je Miljenko Bublić iz Drumtidam.info-a.

Članovi udruge Spirit ujedno su najavili da je otvoren Natječaj za filmove za Festival »Uhvati film«. Tematika Festivala je Invaliditet, a Festival će se održavati u više gradova. Prošle godine je obišao 11 u Hrvatskoj i još toliko u Srbiji, uz pomoć tamošnjih partnera Parnas. Osim ovog Spirit uskoro postavlja i Festival kretanja i zdravog života na Otoku Krku, a više o svemu može se saznati na stranicama udruga www.spirit-ri.hr gdje su zainteresirani pozvani i da slobodno ponude suradnju ili na drugi način sudjeluju u radu udruge. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni