Otvoren Međunarodni festival kazališta lutaka

Otvoren Međunarodni festival kazališta lutaka

Mlađi gledatelji moći će uživati u neodoljivom glinenom ježiću u predstavi Lutkarskog kazališta Maribom “Ježić Janček” te kolažu poezije i lutaka “Mali daždevnjak prelazi cestu” Lutkarskog kazališta Ljubljana. Iz Poljske stiže Kazalište Maska sa svojom vizijom Andersenove “Snježne kraljice”

Izvedbom predstave “U trenu”, britanskog lutkara Stephena Mottrama, koji je na 31. PIF-u osvojio nagradu za animaciju sinoć je u Kulturnom centru Travno otvoren Međunarodni festival kazališta lutaka, 47. po redu PIF. Festival traje do 20. rujna. U sklopu festivala koji okuplja goste iz osam zemalja odigrat će se 16 predstava te dva ulična performansa, dvije studentske predstave i dvije lutkarske skupine djece i mladih iz Zagreba.

Dio programa i ove je godine namijenjen isključivo odrasloj publici. Predstava “Saga” u izvedbi skupine Wakka Wakka iz New Yorka i Vizualnog kazališta Nordland iz Norveške povezuje tmurnu svakodnevnicu s motivima nordijskih saga, dok u izvođačkom smislu naglasak stavljaju na tjelesni izričaj i razne groteskne i apsurdne elemente. Predstava “Tristan, Izolda…” Kazališta u Klodzkom spaja najpoznatiju srednjovjekovnu romancu s japanskom lutkarskom poetikom i tako donosi dodatne estetske doživljaje.

Mlađi gledatelji moći će uživati u neodoljivom glinenom ježiću u predstavi Lutkarskog kazališta Maribom “Ježić Janček” te kolažu poezije i lutaka “Mali daždevnjak prelazi cestu” Lutkarskog kazališta Ljubljana. Iz Poljske stiže Kazalište Maska sa svojom vizijom Andersenove “Snježne kraljice”, dok će nam gosti iz bugarskog Državnog kazališta lutaka Trgovište uz pomoć 13 marioneta ispričati romantičnu bajku sa zabavnim elementima “Princeza i iznošene cipelice”. Poetičnost kazališta u sjenama prikazat će izraelsko Kazalište Far u predstavi “Mjesečeva princeza” nastaloj u spoju drevne tradicionalne tehnike sjena u kombinaciji s modernom tehnologijom.

Više o programu na http://www.pif.hr/. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni