Otvoren Majčinski odjel Dječjeg doma u Nazorovoj

Otvoren Majčinski odjel Dječjeg doma u Nazorovoj

Financije su osigurali Grad Zagreb i Zagrebačka banka, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna koji je donirao krevete za odjel

Otvoren je Majčinski odjel zagrebačkog Dječjeg doma u Nazorovoj gdje se od ponedjeljka može smjestiti 15 trudnica, odnosno majki s djecom. One će tu boraviti do djetetove navršene prve godine života, te će tijekom tog vremena učiti kako se brinuti o svome djetetu, uz svu potrebnu stručnu podršku djelatnika Doma.

U društvu izaslanika predsjednice Republike Hrvatske, Andre Krstulovića Opare, u ime Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića vrpcu je prerezala njegova zamjenica Vesna Kusin.

„Grad Zagreb je većim dijelom financirao novi odjel i svima nam je neopisivo zadovoljstvo biti dio ove lijepe priče. Mnoge mlade majke su jednostavno dovedene u situaciju da nemaju gdje otići niti se imaju komu okrenuti. Ovom im prilikom želimo poručiti da nisu zaboravljene“, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Novi odjel za sada ima četiri mlade majke s novorođenom djecom, a Grad Zagreb financirao je građevinske radove u iznosu od 1.280.000,00 kn, što čini 80% ukupne vrijednosti investicije. Zagrebačka banka donirala je 250.000,00 kn, kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna je donirao krevete dok je novac za opremanje novog Odjela osigurala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u iznosu od 300.000,00 kn. (zagreb.hr/zg-m)