Otvoren LiDraNo 2019.

Otvoren LiDraNo 2019.

U Satiričkome kazalištu Kerempuh zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević u ponedjeljak je otvorila LiDraNo 2019., 28. smotru literarnoga, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola. Za trajanja smotre, do 21. veljače, više od tisuću učenika će u pratnji mentora predstaviti svoje književne i novinarske radove, sudjelovati na okruglim stolovima te se predstaviti pojedinačnim i grupnim scenskim nastupima.

»Sretna sam što sam i ja s vama dio ovog, dječjim entuzijazmom i iskrenošću prožeta susreta ideja, kreativnosti i mladosti našeg grada koja će pred nas podastrijeti nadahnute riječi i stihove te bogatstvo svoga duha i mašte, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević.

»U našem odgojno-obrazovnom sustavu moramo njegovati kreativnu komponentu jer s pomoću nje mladi mogu iskazati svu svoju maštu, entuzijazam i ljubav prema onome što rade te mogu otkrivati nove i začudne svjetove«, istaknula je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečinković.

Antonio Jurčev, ravnatelj OŠ A. G. Matoš i predsjednik Povjerenstva za provedbu LiDraNa 2019. je rekao kako Zagreb i učenici ovih dana žive LiDranNo. Djeca ovdje mogu pokazati sve svoje umjetničke sklonosti te mogu biti mali novinari, pisci, pjesnici i glumci, zaključio je ravnatelj Jurčev.

Smotra se održava pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a u organizaciji Grada Zagreba, OŠ Antuna Gustava Matoša i prirodoslovne škole Vladimira Preloga. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni