Otvoren Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Otvoren Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 7. ožujka održano je svečano otvaranje desetog po redu Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost. Ova godina je u znaku obilježavanja desete godišnjice rada Udruge sa programom »Tesla od Smiljana do New Yorka: Putovima Tesle«.

Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost. U programu je predstavljena inovacija i rad Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu po nazivom „Daljinski upravljani svjetlosni efekti na odjeći“. Posrijedi je djelo prvostupnika tekstilnog inženjerstva, studenta diplomskog studija, smjer Odjevno inženjerstvo – Daniela Časara Veličan (pod mentorstvom prof. dr. Snježane Rogale i prof. dr. .Dubravka Rogale). Voditeljica Tea Tesla, predstavila je i rad Udruge u protekloj godini.

U globaliziranom svijetu bez granica, u kojem tehnologija svakodnevno čini čuda i otvaraju se bezbrojne mogućnosti, sve je moguće, pa tako da i među našim natjecateljima stasaju Teslini nasljednici, poruka je predsjednice Udruge kandidatima natjecanja.

Nakon svečanog otvaranja, prijavljeni kandidati su pristupili prvom testiranju znanja, a prisutni gosti su imali priliku družiti se na organiziranom domjenku. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 4. travnja ove godine. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2019. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.

U prigodnom programu otvaranja učenike i studente pozdravili su dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta prof. dr. Gordana Pavlović, prorektor Sveučilišta u Zagrebu za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. Miljenko Šimpraga i drugi uglednici. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni