Otvoren još jedan gradski vrt u Sesvetama

Otvoren još jedan gradski vrt u Sesvetama

U sklopu projekta Gradski vrtovi Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić, jučer je u u Sesvetama, u Ulici Rimski put, otvorio gradski vrt te uručio sugrađanima novih 75 Ugovora za korištenje vrtnih parcela, od kojih je 10 Ugovora za novouređene parcele već postojećeg gradskog vrta u Senjskoj ulici u Sesvetama. Ovo je već deveti gradski vrt dan na korištenje građanima.

Projekt omogućava građanima korištenje obradivog zemljišta u gradu Zagrebu u svrhu proizvodnje hrane, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe. Gradski vrtovi ujedno doprinose i očuvanju zdravije okoline, očuvanju bioraznolikosti, ekološkoj svijesti građana, povezivanje s prirodom, promoviranju zdravog stila života i razvoja partnerstava grada Zagreba s građanima.

Na području grada do sada su otvoreni gradski vrtovi u Klari, Borovju, Savici, Stenjevcu, Prečkom, dva vrta u Sopotu i Sesvetama. Kako se čulo, do sada je podijeljeno 1225 vrtnih parcela na korištenje, a u tijeku je realizacija projekta I gardijske brigade Tigrovi u Borovju, gdje se proširuje postojeći vrt, te se planira urediti i opremiti oko 490 novih vrtnih parcela. (zgm)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni