Otvoren istočni ulaz Zoološkog vrta

Otvoren istočni ulaz Zoološkog vrta

Od idućeg mjeseca, nakon 33 godine svi posjetitelji će ponovo moći kupiti dugo očekivane ulaznice sa slikama životinja

Gradonačelnik Milan Bandić prvi je posjetitelj Zoološkog vrta Grada Zagreba koji je u četvrtak u vrt ušao s novog, Istočnog ulaza uređenog u sklopu prve faze modernizacije Zoološkog vrta.

Projekt vrijedan oko 37 milijuna kuna sufinanciran je 95% iz sredstava strukturnih fondova EU. Otvorivši novi ulaz zajedno s djecom iz grupe Eko Eko iz Osnovne škole Dobriše Cesarića, gradonačelnik je naglasio da je riječ o novoj prepoznatljivoj vizuri Zoološkog vrta, parka Maksimir i grada Zagreba.

Ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković istaknula je kako je otvaranje Istočnog ulaza bitno za daljnju uspješnu provedbu Projekta modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu, na kojem se kraj radova očekuje koncem iduće godine. Ravnateljica je napomenula kako će od idućeg mjeseca, nakon 33 godine svi posjetitelji ponovo moći kupiti dugo očekivane ulaznice sa slikama životinja.

Nakon otvorenja novog ulaza, Bandić je obišao radove u zapadnom dijelu Vrta i rekao kako oni napreduju prema zacrtanim planovima i kako će Zagrepčanke i Zagrepčani kao i strani gosti moći uživati u novim atrakcijama i životinjama već u proljeće 2016. godine.

Osim novih atraktivnih sadržaja u vidu turističke i edukativne infrastrukture s primjenom novih tehnologija, dodatnu vrijednost predstavlja i restauracija kulture baštine unutar zoološkog vrta. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni