Otvoren Interliber: U Zagrebu je kupljena svaka treća knjiga prodana u Hrvatskoj

Otvoren Interliber: U Zagrebu je kupljena svaka treća knjiga prodana u Hrvatskoj

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako živimo u gradu u kojem živi svaki peti stanovnik RH, a svaka treća prodana knjiga je u Zagrebu i u gradu u kojem je upis u knjižnicu besplatan za djecu do 15 godine života

Na Zagrebačkom velesajmu u utorak je otvoren jubilarni 40. međunarodni sajam knjiga Interliber. Riječ je o najvećoj književnoj manifestaciji u Hrvatskoj, koja služi i kao platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja te okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Ove godine predstavit će na 13.000 m2 izložbenog prostora predstavit će se više od 300 izlagača na iz 16 zemalja.

Interliber je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. U svom govoru zahvalio se svim izlagačima i organizatoru na doprinosu u stvaranju ovog kako je rekao najdražeg, najomiljenijeg sajma. Istaknuo je i kako Vlada radi na razvoju svih poticajnih mjera na oporavku nakladništva.

Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga istaknula je da ova priredba uživa posebno mjesto, i to ne samo u sajamskom, nego i u kalendaru kulturnih događanja hrvatske metropole. »Na tom tragu očuvanja kulturne baštine i stvaranja pretpostavki za neke nove vrijedne zapise, punih 40 godina Zagrebački velesajam osigurava pozornicu za susret s najnovijim pisanim djelima«, rekla je Stojić Deban.

Gradonačelnik Zagreba, gospodin Milan Bandić istaknuo je kako živimo u gradu u kojem živi svaki peti stanovnik Republike Hrvatske, svaka treća prodana knjiga je u Zagrebu i u gradu u kojem je upis u knjižnicu besplatan za djecu do 15 godine života. Istaknuo je da Zagreb živi za knjigu i za ovaj tjedan i poželio puno uspjeha sajmu Interliber.

Otvorenje jubilarnog Interlibera uveličao je kulturno umjetnički program u kojem su sudjelovali Zagrebački solisti i poznati, hrvatski glumci koji su recitirali Miroslava Krležu, Vesnu Parun, Tina Ujevića, Augusta Šenou…

Bogat slavljenički program uz knjigu i glazbu odvijat će se na više lokacija, na 1. katu paviljona 5, prostoru ispred paviljona 5 te na pozornici u paviljonu 6.

Interliber traje do nedjelje, 12. studenog. Ulaz na sajam je besplatan.

Spomenimo za kraj da se Međunarodni sajam knjiga i učila održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni