Otvoren Festival jednakih mogućnosti

Otvoren Festival jednakih mogućnosti

Na trgu bana Josipa Jelačića, započeo je u utorak Festival jednakih mogućnosti. On se održava u organizaciji Društva tjelesnih invalida 16 godinu zaredom. Na otvorenju su sudjelovali Društvo tjelesnih invalida Milana Ožegovića, te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kao i državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, ali i veleposlanik Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Branko Baričević. Okupljenima se obratio gradonačelnik:

Ponosan sam i sretan što svih ovih godina zajedno vama svakodnevno demonstriramo grad jednakih mogućnosti i jednakih šansi, neka tako bude i ubuduće. Zahvaljujem organizatorima, a pogotovo gospodinu Ožegoviću koji je najzaslužniji što već 16. godinu zaredom surađujemo na ovoj manifestaciji.

Konačno, na ovogodišnjem festivalu koji se održava se od utorka 23. svibnja. do 25. svibnja, nastupit će više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom. Kako zaključuju organizatori, Festival pomaže dvadesetak stručnjaka i 130 ciljanih volontera – studenata s petnaestak fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Podsjetimo, Festival jednakih mogućnosti je tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. Svrha Festivala je javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. (Zg magazin)