Otvoren dom zdravlja na Dolcu

Otvoren dom zdravlja na Dolcu

Na ukupnoj površini od 190 m2 radit će dva tima obiteljske medicine, jedan tim dentalne medicine i dvije patronažne sestre, a skrbit će o zdravstvenoj zaštiti za oko 5000 građana

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu s potpredsjednicom Gradske skupštine Anom Stavljenić Rukavinom otvorio je srijedu na Dolcu 2 ordinaciju obiteljske i dentalne medicine te prostorije patronažne službe Doma zdravlja Zagreb Centar, a koja je do sada obavljala zdravstvenu djelatnost na lokaciji Kamenita 15.

Na ukupnoj površini od 190 m2 radit će dva tima obiteljske medicine, jedan tim dentalne medicine i dvije patronažne sestre, a skrbit će o zdravstvenoj zaštiti za oko pet tisuća osiguranika.

»Zbog velikog broja osiguranika starije životne dobi, od kojih su mnogi i teže pokretni morali smo osigurati pružanje zdravstvene zaštite u samoj blizini stanovanja«, rekao je gradonačelnik te dodao da je Grad upravo iz tih razloga dodijelio ovaj prostor na korištenje Domu zdravlja Centar.

No već na samom otvorenju gradonačelnik je predbacio što ova zdravstvena ustanova nema prilagođen prilaz za starije građane i osobe s invaliditetom.. Najavio je da će se nastojati otkloniti i taj problem, ali napomeuo je i kako se kako se radi o zaštićenom objektu pa njegovoj prilagodbi treba pristupiti veoma oprezno.

Ravnateljica Doma zdravlja Centar Antonija Balenović rekla je da je objekt na lokaciji Kamenita 15 zbilja star te zahtjeva temeljitu rekonstrukciju. »Dvije – tri godine dosta smo se pomučili da nađemo adekvatnu lokaciju za ovaj dio grada i imali smo prigodu useliti u ovaj prekrasan prostor«, dodala je.

Domu zdravlja je prostor na korištenje ustupio Grad Zagreb. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni