Otvoren dograđeni objekt OŠ Dr. Vinka Žganca u Kozari boku

Otvoren dograđeni objekt OŠ Dr. Vinka Žganca u Kozari boku

Zahvaljujući novom objektu 750 učenika škole ima na raspolaganju devet novih učionica

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je u društvu ravnateljice Renate Cindrić i učenika 2. b razreda, otvorio dograđeni dio osnovne škole Dr. Vinka Žganca u Ulici Nede Krmpotić u Kozari boku.

Izgradnja je započela u studenome prošle godine, a zahvaljujući novom objektu 750 učenika škole ima na raspolaganju devet novih učionica. U klopu radova zamijenjen je stari azbestni krov, rekonstruirana blagovaonica i kotlovnica, a knjižnica i zbornica premještene su u veći adekvatniji prostor.

»Na zamolbu ravnateljice da proširimo školu, koja je bila premala za više od 700 učenika koji ju pohađaju, prošle godine započeli smo s radovima, čija je ukupna vrijednost ukupno 20 milijuna kuna. Dogradili smo školu za nekih osamsto kvadrata sa sportskim sadržajima, devet učionica, vanjskim terenima, opremom u školi, a obnovili smo i krov«, rekao je gradonačelnik Bandić.

»Uskoro očekujemo i početak radova na osnovnoj školi i dječjem vrtiću u Resniku, čime ćemo rasteretiti školu Dr. Vinka Žganca«, dodao je.

»Nove učionice pomoći će u rasterećenju dvosmjenske nastave«, naglasila je ravnateljica Cindrić. »Puno nam znači novi dio ponajviše u tome što radimo s 34 razreda u dvije smjene, a ovaj novi dio puno će nam pomoći da radimo u normalnim, suvremenim i rasterećenim uvjetima«, dodala je.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić podsjetio je kako su u tijeku su radovi na još tri nove osnovne škole (Ivanja Reka, Vidovec i Hrvatski Leskovac) te na izgradnji dvije srednje škole, a u četvrtak će započeti radovi i na dugoočekivanoj osnovnoj školi u Središću. »Grad Zagreb intenzivno radi i na projektu energetske obnove odgojno obrazovnih zgrada, u sklopu kojeg je do sada obnovljeno oko 60-ak objekata«, napomenuo je pročelnik. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni