Otvoren dječji vrtić u Čučerju

Otvoren dječji vrtić u Čučerju

Roditelji više ne moraju voziti djecu iz Čučerja do Dubrave, već u svom susjedstvu imaju nov i suvremen vrtić, istaknuo je pročelnik Lovrić

Djeca iz Čučerja, njih dvadesetak, od danas se igraju i uče u novome, moderno uređenom i potpuno opremljenom područnom objektu Dječjeg vrtića „Kolibri“ – u svome naselju. Vrtić je otvorio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, uime v. d. gradonačelnice Zagreba dr. sc. Jelene Pavičić Vukičević.

Vrtić u Čučerju ima kapacitet tri odgojne skupine, odnosno 70 djece ukupno, a ukupna vrijednost investicije bila je gotovo 8 milijuna kuna bez PDV-a.

Ravnateljice Vrtića Vesna Aralica je naglasila kako je ova zgrada – treći područni objekt vrtića „Kolibri“ te je njime zaokružena cjelina na području Gornje Dubrave. Izrazila je zadovoljstvo što je Čučerje kao staro zagrebačko naselje napokon dobilo ovakav objekt, kao i uvjetima koje je osigurao Grad Zagreb.

Programi tradicijske kulture i ekološkog odgoja

Naglasila je kako će u radu s djecom kroz njihove programe tradicijske kulture i ekološkog odgoja veliku ulogu imati i posebno uređen vanjski prostor – edukativni park s voćnjakom i šetnicom.

Pročelnik Lovrić je istaknuo da svako zagrebačko dijete već dugo vrijeme ima svoje mjesto u vrtiću. Istaknuo je da nastavkom ovakvog modela gradnje roditelji ne moraju više voziti djecu iz Čučerja do Dubrave, već u svom susjedstvu imaju nov i suvremen vrtić. Dodao je i kako je cilj isto napraviti u svim zagrebačkim kvartovima, kako bi vrtići bili još dostupniji i djeci i roditeljima.

»U prošloj godini, unatoč potresu koji je pogodio Zagreb, otvorili smo čak šest novih objekata – pet vrtića i jednu osnovnu školu«, rekao je i dodao da je većina od ukupno 175 odgojno-obrazovnih objekata oštećenih u potresu (vrtića, osnovnih i srednjih škola) uspješno obnovljena, dok se jedan dio teže oštećenih još obnavlja. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni