Otvoren Centar za preventivnu medicinu

Otvoren Centar za preventivnu medicinu

Danas će se u Zavodu u Mirogojskoj cesti 16 održati Dan otvorenih vrata Centra za preventivnu medicinu u okviru kojega će se građani moći upoznati s uslugama koje Centar nudi te besplatno obaviti preventivne liječničke preglede, EKG, spirometriju, analizu tjelesne mase, mjerenje krvnog tlaka, kontrolu šećera te dobiti nutricionističke savjete i preporuke za tjelesnu aktivnost

Na Svjetski dan zdravlja jučer je održana svečanost u povodu 65. obljetnice djelovanja Zavoda za javno zdravstvo Dr.Andrija Štampar. Na svečanosti su bili prisutni predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji su ovom prigodom otvorili Centar za preventivnu medicinu. Novootvoreni Centar će građanima nuditi pretrage i preporuke o kvalitetnijem i zdravijem načinu života kao osnovama preventive.

„Doktor Andrija Štampar svojom je idejom javnog zdravlja poručio da i zajednica mora brinuti o zdravlju građana“, rekao je predsjednik Josipović te zaželio djelatnicima da i dalje uspješno rade za dobrobit svih nas.

„Ovaj je Zavod ponos Zagreba i Hrvatske, a vizionar, predani zagovornik ideje javnog zdravstva i najvažniji čovjek u tom području doktor Andrija Štampar, po kome Zavod nosi ime, bio bi ponosan na vaš rad“ istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar najavio je nove projekte među kojima je dobivanje Oznake kontrolirane kvalitete što će pružiti dodatnu sigurnost zdravstvene ispravnosti i kvalitete prehrambenih proizvoda.

Danas će se u Zavodu u Mirogojskoj cesti 16 održati Dan otvorenih vrata Centra za preventivnu medicinu u okviru kojega će se građani moći upoznati s uslugama koje Centar nudi te besplatno obaviti preventivne liječničke preglede, EKG, spirometriju, analizu tjelesne mase, mjerenje krvnog tlaka, kontrolu šećera te dobiti nutricionističke savjete i preporuke za tjelesnu aktivnost. Završno događanje ovoga tjedna posvećenog zdravlju, održati će se 12. travnja na Cvjetnom trgu gdje će se građanima nuditi besplatni zdravstveni pregledi, savjeti i edukativni materijali.

(zg-magazin; Foto: Zna.hr)