Otvoren braniteljski sajam “Domaće je domaće”

Otvoren braniteljski sajam “Domaće je domaće”

(Na otvorenje sajma došli su ministar branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić)

Na Trgu bana Jelačića danas je otvorena sajamska manifestacija »Domaće je domaće« koju je organizirala Udruga branitelja proizvođača Panonija. Manifestacija je popraćena kulturno-umjetničkim programom i traje do petka, 29. ožujka do kad će se posjetitelji moći poznati se s tradicionalnim slavonskim običajima, ali i kupiti kvalitetne domaće proizvode koji su plod rada hrvatskih branitelja.

Na mnogobrojnim štandovima stotinjak izlagača prodaje domaće prehrambene proizvode (slavonski kulen i kobasice, sir, kolače), med, vino, rakije te razne rukotvorine.

Projekt pod sloganom »Domaće je domaće« pokrenut je prije šest godina s ciljem promicanja autohtonih, tradicionalnih domaćih proizvoda koje stvaraju hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji. Na taj način pokazuju snagu braniteljskog zajedništva i uspješnog poduzetništva. Do sada su obišli gotovo 60 gradova u Republici Hrvatskoj predstavljajući kvalitetne domaće proizvode. Tijekom ove godine planiraju posjetiti još Rijeku, Pulu, Zadar i Šibenik te na taj način doprinijeti hrvatskoj turističkoj ponudi, povezujući »zelenu« i »plavu«, odnosno kontinentalnu i primorsku Hrvatsku. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni