Otvoren 56. Floraart

Otvoren 56. Floraart

(Foto: Grad Zagreb)

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u četvrtak je otvorio 56. Floraart – međunarodnu vrtnu izložbu, koja se i ove godine održava u parku Bundek.

„Ovo je najvažniji hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe i Grad Zagreb će ga nastaviti podržavati i dalje – u financijskom, logističkom, te svakom drugom smislu“ rekao je zagrebački gradonačelnik.

Pozvao je i sve građane, da u ovim teškim vremenima inflacije, potresa, rata i pandemije dođu na Bundek i obnove se dobrom energijom, koju nudi mnoštvo cvijeća, mirisa i boja.

Okupljene su pozdravili i voditelj podružnice Zrinjevac Damir Grgić, veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Sung-wook Hong te izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske te ministrica poljoprivrede Marija Vučković kao izaslanica predsjednika Vlade.

„Proizvođači cvijeća podržani su različitim mjerama koje provodi Ministarstvo, ali u narednom razdoblju ovaj će sektor zasluženo imati veću i značajniju podršku“, najavila je Vučković. Posebno je pozdravila sudjelovanje Koreje na ovoj međunarodnoj manifestaciji u okviru obilježavanja 30. godina diplomatskih odnosa Hrvatske i Koreje.

Na najvećem hrvatskom sajmu cvijeća u naredna četiri dana predstavit će se više od 160 izlagača, a u pripremi je 100.000 sadnica. Posebna gošća iz Južne Koreje – gđa Kang Yong-soon, majstorica Whagonga dolazi sa svojim suradnicama i pokazat će duboku estetiku, jednostavnost i grandioznost tradicionalnog umijeća aranžiranja cvijeća.

U sklopu Floraart-a održat će se i brojne promocije i različita tematska predavanja, natjecanja izlagača, Hrvatski kup florista te Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola.

Organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Izložba traje do 22. svibnja, ulaz je besplatan, a otvorena je svaki dan od 9 o 21 sat. (ZG-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni