Otvoren 43. Interliber

Otvoren 43. Interliber

Na Zagrebačkom velesajmu danas je otvoren Interliber, 43. međunarodni sajam knjiga, ujedno i književna manifestacija u Hrvatskoj. Paviljone 5, 6 i 7a ispunilo je više od 230 izlagača iz 14 zemalja.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević istaknuo je da je Interliber najvažniji događaj posvećen knjizi u Republici Hrvatskoj te najvažniji kulturni događaj u Zagrebu uopće.

»Drago mi je da smo i u ova izazovna vremena našli način kako da se Interliber ove godine ipak održi i da bude i dalje mjesto susreta. Posebice s knjigom koja je u ova izazovna vremena bila utjeha mnogima. Interliber je ključno mjesto koje je posvećeno knjizi«, naglasio je na otvorenju gradonačelnik. Pozvao je građane da posjete ovih dana Interliber i Zagrebački velesajam.

Interliber je otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Boris Milošević koji je podsjetio kako je Vlada u prosincu prošle godine podržala je prijedlog Ministarstva kulture i medija da se ova godina proglasi Godinom čitanja.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić poručila je kako nema zamjene za poslovna događanja poput međunarodnih sajmova u živo.

Ovogodišnji Interliber obogaćen je virtualnim sadržajem, dok izravan web i TV prijenos pružaju priliku posjetiteljima koji nisu u mogućnosti doći na Interliber da budu uključeni u temu koju vole.

»Međutim, posjetitelji koji dođu do nedjelje na Interliber, uživat će u njemu svim svojim osjetilima: dodirom, vidom, sluhom, njuhom i okusom žive atmosfere u carstvu knjiga. To je svrha Interlibera! Neprocjenjivo i nezamjenjivo«, kazala je Tomšić.

Radno vrijeme Interlibera je od 10 do 21 sat, osim u petak kada radi do 22 sata i nedjelju do 20 sati. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni