Otvoren 41. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber

Otvoren 41. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber

Na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio 41. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber. Sajam donosi nudi bogat program u sklopu kojeg će biti predstavljena nova domaća i inozemna izdanja, razgovore s književnicima, čitaonice, aukcije starih knjiga te glazbene programe i stručne rasprave.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da su knjiga i pisana riječ ishodište svake kulture te kako Grad Zagreb vodi brigu o poticanju kulture čitanja.

»Uz odlično organiziranu mrežu gradskih knjižnica i besplatan upis mladih, Grad Zagreb redovito daje potpore za izdavanje knjiga i časopisa, za književne festivale i sajmove«, istaknuo je gradonačelnik te naglasio su vrata Velesajma širom otvorena uz besplatan ulaz i besplatno parkiranje. »Pozivam sve građane i zaljubljenike u knjigu da posjete Zagrebački velesajam i pronađu mnoštvo lijepih i dobrih knjiga za sebe i svoje bližnje, poručio je Milan Bandić.

Direktorica Velesajma Dina Tomšić istaknula je da je Interliber najveća književna manifestacija u Hrvatskoj te da je ovaj sajam postao važna karika za slobodu izražavanja i dijalog između domaće i međunarodne književne scene.

Sajam Interliber održava se u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma do 18. studenoga. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni