Otvoren 41. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber

Otvoren 41. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber

Na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio 41. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber. Sajam donosi nudi bogat program u sklopu kojeg će biti predstavljena nova domaća i inozemna izdanja, razgovore s književnicima, čitaonice, aukcije starih knjiga te glazbene programe i stručne rasprave.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da su knjiga i pisana riječ ishodište svake kulture te kako Grad Zagreb vodi brigu o poticanju kulture čitanja.

»Uz odlično organiziranu mrežu gradskih knjižnica i besplatan upis mladih, Grad Zagreb redovito daje potpore za izdavanje knjiga i časopisa, za književne festivale i sajmove«, istaknuo je gradonačelnik te naglasio su vrata Velesajma širom otvorena uz besplatan ulaz i besplatno parkiranje. »Pozivam sve građane i zaljubljenike u knjigu da posjete Zagrebački velesajam i pronađu mnoštvo lijepih i dobrih knjiga za sebe i svoje bližnje, poručio je Milan Bandić.

Direktorica Velesajma Dina Tomšić istaknula je da je Interliber najveća književna manifestacija u Hrvatskoj te da je ovaj sajam postao važna karika za slobodu izražavanja i dijalog između domaće i međunarodne književne scene.

Sajam Interliber održava se u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma do 18. studenoga. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t