Otvoren 4. festival svjetske književnosti

Otvoren 4. festival svjetske književnosti

Festival svjetske književnosti je kulturna manifestacija međunarodnog karaktera, a održava se u našoj zemlji četvrtu godinu zaredom. Organizator Festivala svjetske književnosti je nakladnička kuća “Fraktura”. Ovogodišnje izdanje Festivala se održava od 4. do 11. rujna. Osim u Zagrebu, ove je godine pripremljen i bogat program u Splitu.

U središtu festivalskih zbivanja bit će Italija i talijanski pisci. Zapravo, festivalski program ugošćuje petnaestak zemalja iz Europe i svijeta te stotinjak gostiju koji sudjeluju u pedesetak festivalskih događanja.

Spomenimo tek neke od sudionika: Muriel Barbery, Paolo Cognetti, Saskia de Coster, Péter Gárdos, Johanna Holmström, Claudio Magris, Karl-Markus Gauß, Fania Oz-Salzberger, Antonio Pennacchi, Laurence Plazenet, Kateřina Tučková, Dragan Velikić, Zerocalcare, Aleksandar Zograf i mnogi drugi.

Festival se održava u Zagrebu u Kinu Europi, Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Talijanskom institutu za kulturu i Medijateci Francuskog instituta, te u Knjižnici Marka Marulića u Splitu.

Naslovna fotografija preuzeta sa službene Facebook stranice Festivala svjetske književnosti

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni