Otpad pretvara u visoku modu

Otpad pretvara u visoku modu

Bea Perez, potpredsjednica Coca-Cole i voditeljca i glavna direktorica sektora održivog razvoja kompanije objasnila je da je Ekocycle brend osmišljen kako bi pomogao da potrošači shvate kako otpad zapravo može biti vrijedan resurs

Američki glazbenik i producent will.i.am pokrenuo je u suradnji s Coca-Colom novu liniju modnih proizvoda i ukrasnih dodataka načinjenih od od recikliranih plastičnih boca i drugih materijala. Proizvodi se mogu kupiti u luksuznoj londonskoj trgovini Harrods.

Na ideju za pokretanje novog ‘Ekocycle’ brenda will.i.am je došao kada je zapazio otpad koji je ostao nakon koncerta Black Eyed Peasa te je počeo razmišljati kako bi se taj materijal mogao ponovno upotrijebiti. Stoga je odlučio udružiti snage s Coca-Colom ne bi li počeli s osebujnim recikliranjem odbačenih plastičnih boca, prenosi British Plastics & Rubber magazin.

Ekocycle u svojoj ponudi ima mušku i žensku odjeću, torbe i modne ukrase i dodatke.

Ovaj ruksak je izrađen od 33 posto materijala koji su obrađeni nakon odbacivanja, primjenom oko 16 boca PET plastičnih boca od pola litre
Ovaj je ruksak je izrađen dijelom od recikliranih materijala (33 %), primjenom oko 16 boca PET plastičnih boca od pola litre

Glazbenikova je ambicija educirati, osvijestiti i potaknuti potrošače na korištenje što više proizvoda od recikliranih materijala, ali i proizvođače na dodatno recikliranje ambalaže.

Dio dobiti od licence za robnu marku Ekocycle bit će doniran za ekološke projekte poticanja na dodatnu reciklažu.

Na predstavljanju linije svojih proizvoda koji su dijelom napravljeni od recikliranih materijala will.i.am je pozvao okupljene da ubuduće traže proizvode koji sadrže i reciklirane materijale.

Bea Perez, potpredsjednica Coca-Cole i voditeljca i glavna direktorica sektora održivog razvoja kompanije, objasnila je da je brend osmišljen kako bi pomogao da potrošači shvate kako otpad zapravo može biti vrijedan resurs za stvaranje poželjnih modnih proizvoda.

Ekocycle linija proizvoda može se pogledati na ovoj poveznici. (B. J. / ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni