Otkrivena spomen ploča u znak sjećanja na Stjepana Spajića

Otkrivena spomen ploča u znak sjećanja na Stjepana Spajića

Na stadionu NK Hrvatski Dragovoljac u nedjelju, 3. studenoga otrkivena je spomen-ploča u znak sjećanja na prvog predsjednika NK Hrvatski Dragovoljac Stjepana Spajića i sve hrvatske dragovoljce Domovinskog rata.

Spomen-ploču je otkrio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nazočnosti obitelji Spajić, pripadnika Udruge veterana I. gardijske brigade Tigrovi, Hrvatskog generalskog zbora i izaslanstva NK Hrvatski dragovoljac.

Istaknuvši kako nikada nije sreo toliko iskrenog i spontanog čovjeka kao što je to bio Stjepan Spajić, gradonačelnik Bandić poručio je vodstvu Kluba da nikada ne dovedu u pitanje sveto ime Hrvatskog dragovoljca koji je simbol domoljublja, hrvatskog identiteta i hrvatske domovine. Obitelji je poručio neka im služi na čast što su imali takvog oca i velikog hrvatskog istinskog domoljublja.

»Ovu spomen ploču postavili smo u čast svim hrvatskim dragovoljcima Domovinskog rata da nas podsjeti na njih te prvog predsjednika Stjepana Spajića, koji je do zadnjeg trenutka vodio časno ovaj klub«, istaknuo je predsjednik Kluba Marinko Perić. (zg-magazin.com.hr / zagreb.hr)