Otkrivena spomen-ploča Iztoku Pucu

Otkrivena spomen-ploča Iztoku Pucu

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u utorak 22. studenoga na pročelju sportske dvorane Kutija šibica, a na inicijativu Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba s Iztokovim sinom Borutom otkrio spomen-ploču velikomu rukometašu Iztoku Pucu.

“Iztok je simbol rukometa, a prije svega ljudske dobrote i na tome mu velika hvala”, izjavio je gradonačelnik Bandić te je dodao kako mu je zadovoljstvo što sudjeluje na svečanosti u čast vrhunskoga i uzornog sportaša, koji je svoje najbolje  rezultate ostvario u Hrvatskoj.

“Iako podrijetlo nije odlučujuće, neosporno je da ono sportašu kao i sredini u kojoj djeluje daje prepoznatljivost. Upravo je sa svojom igrom i sportskim životom Iztok Puc to potvrdio”, rekao je Darko Šonc, predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza je inicijatorima ove akcije zahvalio što su Iztokov lik istaknuli na dvorani u kojoj je dizao ljude na noge, te je pozvao prisutne rukometaše da im on bude primjer u ponašanju prema protivniku i prema vlastitoj ekipi.

Iztok je rođeni Slovenac i jedini je u povijesti rukometa na olimpijadama nastupio za tri reprezentacije i to za jugoslavensku, slovensku te hrvatsku s kojom je u Atlanti osvojio zlato.

(Zg-magazin)