Otkriven spomenik Vjenceslavu Mihetecu

Otkriven spomenik Vjenceslavu Mihetecu

U okviru obilježavanja druge obljetnice smrti Vjenceslava Miheteca, gradonačelnik Milan Bandić je, u subotu, 11. veljače, u društvu s nećacima oca Vjenceslava, na Bukovcu otkrio spomenik članu Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, upravitelju svetišta Uznesenja bl. Djevice Marije u Remetama i dugogodišnjem remetskom župniku – ocu Vjenceslavu.

Uz brojne mještane, svečanosti otkrivanja spomenika prisustvovao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, provincijal karmelićanskog reda Srećko Rimac, inicijator ideje Željko Rusan i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić.

“Otac Vjenceslav bio je krasan čovjek koji je živio crkvu i vjeru i koji je za sebe znao reći da ga je Bog odabrao za to da se posveti i daje ljudima, a ujedno je bio i čovjek koji je jako dobro poznavao našu povijest i baštinu”, naglasio je gradonačelnik Bandić. “Možete biti ponosni što ste imali priliku živjeti s njim, dodao je gradonačelnik”, najavivši da će za otprilike mjesec dana i trg na Bukovcu nositi ime oca Vjenceslava.

(Zg-magazin)