Otkazan 29. Zagrebački maraton

Otkazan 29. Zagrebački maraton

(Foto: www.zagreb-marathon.com)

»Epidemiološka situacija u svim zemljama se znatno pogoršala te ne možemo svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na sugrađane«, pojašnjavaju organizatori

Zagrebački maraton, 29. po redu koji se trebao održati u nedjelju 11. listopada, otkazan je zbog pandemije koronavirusa, objavili su u ponedjeljak organizatori.

»Nakon višemjesečnih napora od nas da osiguramo sve potrebne uvjete za održavanje 29. zagrebačkog maratona, obavještavamo Vas da nažalost moramo otkazati održavanje utrke. Zagrebački maraton je trebao biti održan u nedjelju, 11. 10. 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića no nažalost, kao i svi veći maratoni u svijetu ove godine, doživio je istu sudbinu«, navodi se u priopćenju organizatora.

»Budući da se epidemiološka situacija u svim zemljama znatno pogoršala, ne možemo svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na druge naše sugrađane. Zagrebački maraton je veliki i međunarodni sportski događaj koji prvenstveno ima za svrhu promicanje zdravog života te svakako želimo da to tako i ostane«, dodaje se u priopćenju.

No, kako bi se obilježio 11. listopada i dan maratona u duhu trčanja, organizatori su najavili održavanje virtualnih utrka te se sada provode pripreme za to, a kroz koji dan će sve informacije o tome biti objavljene na internetskim stranicama Zagrebačkog maratona.

»Nažalost, ova godina je za organizaciju svih događanja neizvjesna i teška. Koliko god smo se nadali da će održavanje utrka biti moguće uz sve organizacijske izmjene i pridržavanje epidemioloških mjera u zoni starta nažalost prevelik je broj sudionika za trenutnu epidemiološku situaciju«, nastavljaju organizatori te izražavaju nadu »da je ova godina stvarno izuzetak te da ćemo svi skupa dočekati 29. zagrebački maraton, 10. 10. 2021. s veseljem i zadovoljstvom«. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni