Osvanuli grafiti na novouređenoj fasadi OŠ Pantovčak

Osvanuli grafiti na novouređenoj fasadi OŠ Pantovčak

(Boju je sa zidova skidao domar škole)

Na Osnovnoj školi Pantovčak čija je sveobuhvatna obnova završena uoči samog početka školske godine 2019./2020. već su osvanuli ružni grafiti. Gotovo bi se moglo reći da se fasadna boja nije još dobro ni osušila, a istočni zid objekta je već unakažen, jednako kao i žardinjere pred ulazom u školu.

Podsjetimo, objekt je obnovljena u povodu 111 godina postojanja škole na što je iz gradskog proračuna utrošeno 7,38 milijuna kuna, a 26. rujna 2019. obišlo ju je gradsko izaslanstvo na čelu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Tom prilikom gradski dužnosnici, ravnatelj škole, učitelji i nastavnici, ali i nazočni roditelji nisu skrivali zadovoljstvo novim sjajem stare škole, koja je prije obnove bila u nezavidnom stanju, a jedno od obilježja bili su išarani vanjski zidovi.

Ovaj vandalski ispad pokušao je ublažiti domar koji je dao sve od sebe da ispere lak sa zidova, međutim boju nije bilo moguće posve ukloniti. U slučaju potrebe za novim bojanjem bilo bi uputno ipak potražiti počinitelja pa da se uz primjernu kaznu sanacija plati njegovim novcem ili novcem njegovih roditelja, a ne poreznih platiša čija djeca ne pokazuju sklonosti i porive prema ovakvim destruktivnim »aktivnostima«.

Evo kako je škola izgledala prije uređenja:

(ZG-m)