Ostojić: Eksplozija u Podsusedu nema obilježja terorističkog čina

Ostojić je novinarima prije sjednice Vlade kazao kako je policija s DORH-om i SOA-om formirala posebnu skupinu koja će rješavati taj slučaj

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da jučerašnja eksplozija na željezničkoj pruzi u zagrebačkoj četvrti Susedgrad nema obilježja terorističkog čina, jer nitko nije ostavio nikakvu poruku niti preuzeo odgovornost za eksploziju. Ostojić je novinarima prije sjednice Vlade kazao kako je policija s DORH-om i SOA-om formirala posebnu skupinu koja će rješavati taj slučaj.

Eksploziju koja je na željezničkoj pruzi u blizini postaje Podsused izazvana nepoznatom eksplozivnom napravom, zagrebačka policija okarakterizirala je kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Glasnogovornica zagrebačke policije Mirela Ban kazala je kako policija nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje tog slučaja zbog kojega je jučer bio blokiran željeznički i cestovni promet u tom dijelu grada.

U eksploziji koja je odjeknula jučer oko 3.50 nije nitko ozlijeđen, ali su oštećeni vlak i pruga, prozorska stakla na pet obiteljskih kuća te tri automobila. U vlaku su, osim strojovođe, bile još tri osobe. Policija nije htjela komentirati novinarska nagađanja da je jučerašnja eksplozija mogući teroristički čin. (hrt.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni