Ostojić: Bandić izbjegava sučeljavanje jer nema što za reći

Ostojić: Bandić izbjegava sučeljavanje jer nema što za reći

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić ustvrdio je kako će „očito Bandić i HDZ formirati većinu u Skupštini“.Najavio je da će će ponuditi suradnju strankama koje su oporba dvjema listama dosadašnjeg gradonačelnika

„Ako je superjunak zašto onda ne iziđe na sučeljavanje – ili se možda plaši?“, zapitao se Ostojić

Kandidat za gradonačelnika koalicije SDP-HNS-HSU i tri stranke „zelenih“ te aktualni ministar zdravlja Rajko Ostojić  na jučerašnjoj je konferenciji za novinare izazvao svog protukandidata, gradonačelnika  Zagreba Milana Bandića, na javno sučeljavanje.  Optužio je Bandića da se „skriva“ jer nema „odgovore na pitanja i činjenice kojima bi ga zasipao“.

„Pozivam svog konkurenta na sučeljavanje bilo kada i bilo gdje. Izazov vrijedi od sada do početka izborne šutnje. Ja unaprijed prihvaćam svaki poziv bilo kojeg medija na debatu. Ako je Bandić kukavica onda se nigdje neće pojaviti“, poručio je Ostojić.

Ostojić je poručio da protivno uspostavljenoj demokratskoj praksi, prema kojoj se kandidati za javne funkcije javno trebaju sučeliti sa svojim protukandidatima , aktualni gradonačelnik dosljedno izbjegava  sve debate sa suparnicima. To je , naglasio je, činio u prvom, a s jednakom je praksom nastavio i u drugom izbornom krugu.

Podsjetio je da se Bandića voli uspoređivati sa superjunacima kao što su Batman i Superman. „Ako je superjunak zašto onda ne iziđe na sučeljavanje – ili se možda plaši?“, zapitao se Ostojić, dodavši kako Bandića voli samo strogo kontrolirane, laboratorijske uvjete.

Nastavio je u jednakom tonu: „Kada biračima i svojim sugrađanima nemate što ponuditi u izbornoj utakmici osim floskula, manipulacije i želite sakriti zlouporabu gradskih resursa ne preostaje vam ništa nego da se sakrijete i živite u nadi da vas nitko neće ništa pitati. Upravo to se događa u ovoj kampanji,  Bandić se skriva od mene jer nema odgovore na pitanja i činjenice kojima bih ga zasipao“.

Građane je pozvao da iziđu na izbore „za europski Zagreb“.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić ustvrdio je kako će „očito Bandić i HDZ formirati većinu u Skupštini“, a SDP i koalicijski partneri će, kako je rekao, svojim djelovanjem uvoditi red u Grad Zagreb, kao i protekle četiri godine.

Dodao je međutim i kako će podržati sve dobre projekte koje će gradonačelnik predložiti izrazivši pri tom uvjerenje da će gradonačelnik ipak postati Rajko Ostojić. Izvijestio je novinare kako očekuje formiranje većine u svim gradskim četvrtima gdje je SDP vodeća stranka u vijećima te će ponuditi suradnju onim strankama koje su oporba dvjema listama dosadašnjeg gradonačelnika.

Upitan o odnosu na relaciji središnjica-zagrebački SDP te krivi li ga šef stranke Zoran Milanović zbog izbornih rezultata Bernardić je rekao kako Milanović od njega nije tražio ostavku, te da će nakon izbora o rezultatima otvoreno razgovarati.

„Drugi krug je referendum za kvalitetniji i bolji Zagreb te za kvalitetnijeg i boljeg gradonačelnika“, poručio je HNS-ov kandidat za gradonačelnika Tomislav Stojak. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni