Ostavka Slavka Goluže

Ostavka Slavka Goluže

Goluža će i dalje ostati u tijelima Hrvatskog rukometnog saveza i rukometu kojem će nadalje pomagati i čiji će i dalje biti dio

Slavko Goluža s 5. veljače danas podnio je neopozivu ostavku na mjesto izbornika hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije, priopćio je Hrvatski rukometni savez.

Donedavni hrvatski izbornik iz Katara se sa Svjetskog prvenstva s hrvatskom rukometnom reprezentacijom vratio s osvojenim šestim mjestom te je otkrio kako je uslijed zbivanja na i oko samog Svjetskog prvenstva, a u razgovoru sa čelništvom Saveza donio odluku kako više neće obnašati dužnost hrvatskog izbornika.

»Poštovani, nakon gotovo 5 godina provedenih na čelu Hrvatske rukometne reprezentacije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izbornika. Moja je odluka plod temeljitog promišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora sa čelništvom Saveza. Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016«, obrazložava Goluža i dodaje: »No očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava«.

Goluža će i dalje ostati u tijelima Hrvatskog rukometnog saveza i rukometu kojem će nadalje pomagati i čiji će i dalje biti dio.

»Kao i dosad tako i sada uživam podršku čelništva Saveza, no ova količina javne kritike prevelik je teret za mene osobno, moju obitelj, a vjerujem i Savez i igrače, i tome je moja ostavka neopoziva. Na inicijativu Saveza, sumirajući moje rezultate tijekom svih mojih rukometnih godina, ostat ću u tijelima Saveza i rukometa, i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos njegovu razvoju te promociji Hrvatske u svijetu«, kaže Goluža koji je zahvalio nogobrojnim navijačima, suradnicima, ali i kritičarima, koji su bili »dodatna snaga u dobrim i lošim danima«. »Najveća hvala mojim igračima i stožeru s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da je čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hrvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha«, zaključio je Goluža.  (ZG-magazin / HRS)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni