Ostavka Dragutina Lesara

Ostavka Dragutina Lesara

Lesar je najavio je kako će se idućeg tjedna sastati Predsjedništvo Hrvatskih laburista, a potom i Nacionalno vijeće stranke, kako bi se omogućilo da Laburisti s obnovljenim programom i kadrovima započnu pripreme za parlamentarne izbore

Zbog poraza na izborima za Europski parlament predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar sinoć je podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke. „S obzirom da neosvajanje mandata jest u političkom smislu loš rezultat, kompletnu odgovornost za tu situaciju na ovim izborima preuzimam kao predsjednik stranke na sebe, te podnosim ostavku na mjesto predsjednika stranke“, izjavio je Lesar nakon objave prvih neslužbenih i nepotpunih rezultata izbora za Europski parlament.

Najavio je kako će se idućeg tjedna sastati Predsjedništvo Hrvatskih laburista, a potom i Nacionalno vijeće stranke, kako bi se omogućilo da Laburisti s obnovljenim programom i kadrovima započnu pripreme za parlamentarne izbore.

Lesar je čestitao pobjednicima izbora i zahvalio glasačima koji su svoj glas dali Laburistima dodavši kako to, međutim, na žalost nije bilo dovoljno za osvajanje mandata. Laburisti su u prošlom mandatu imali u Europskom parlamentu jednog zastupnika – Nikolu Vuljanića.

“Očekivan potez”

Kandidati za Europski parlament s liste Hrvatskih laburista Nansi Tireli i Antun Kapraljević očekivali su da će predsjednik njihove stranke Dragutin Lesar, u slučaju loših izbornih rezultata, podnijeti ostavku.

„Lesar i ja se dugo i dobro poznajemo i očekivao sam da će u slučaju lošeg rezutata napraviti ovako nešto“, kazao je Kapraljević komentirajući večerašnju Lesarovu ostavku. No, Kapraljević smatra da Lesar uopće nije kriv za loš izborni rezultat. „Krive su okolnosti jer su građani svojim neizlaskom doveli do toga da manjina odabire one koji su ih pljačkali ili reketarili“, kazao je Laburist novinarima.

Nansi Tireli je, kaže, slutila takav Lesarov potez u slučaju izbornog poraza. Ona je razočarana, ne time što su izgubili mjesto u Europskom parlamentu, nego odazivom birača. „Birači koji su podupirali Laburiste nisu izišli na izbore“, uvjerena je Tireli. (Hina)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni