Osobni rekord i zlato za Mikelu Ristoski u Riju

Osobni rekord i zlato za Mikelu Ristoski u Riju

Hrvatska atletičarka Mikela Ristoski osvojila je u četvrtak zlatnu medalju u skoku u dalj osoba s intelektualnim teškoćama na paraolimpijskim igrama koje se održavaju u Rio de Janeiru.

Na POI u Londonu Ristoski je 2012. osvojila treće mjesto, a u Riju je postavila novi osobni rekord od 5.79 metara. Skokom od 5.67 u četvrtoj seriji nadmašila je svjetsku rekorderku i olimpijsku pobjednicu Poljakinju Karolinu Kucharczyk (5.55), a u zadnjoj seriji je Puljanka postavila i osobni rekord. Treća je bila Malezijka Siiti Ismail (5.20).

Ristoski, koja je članica AK za osobe s invaliditetom Medulin, bila je druga na posljednjem svjetskom prvenstvu u Dohi prošle godine, te ove godine na EP-u u Grossetu, a na oba natjecanja je slavila Poljakinja Kucharczyk.

Ristoski je osvojila četvrto odličje za Hrvatsku na POI u Rio de Janeiru nakon zlata stolnotenisačice Sandre Paović, srebra Zorana Talića u skoku u dalj, te bronce Velimira Šandora u bacanju diska. Hrvatska sada ukupno ima 18 paraolimpijskih odličja u povijesti. (hina / zg-mag / foto: hrt )

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni