Osobne iskaznice istekle nakon epidemije i dalje važe

Osobne iskaznice istekle nakon epidemije i dalje važe

Ministarstvo unutarnjih poslova danas je priopćilo da su osobne iskaznice, čiji je rok istekao nakon proglašenja epidemije i dalje važeće.

Izmjenom Zakona, produžen je rok važenja i to na najduže 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije, priopćili su iz MUP-a.

»S ciljem smanjenja fizičkih kontakata te zaštite građana i službenika koji provode upravne postupke u policijskim upravama i policijskim postajama, Hrvatski sabor je 7. travnja 2020. godine po hitnom postupku donio Zakon o dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (NN 42/20)«, navode u MUP-u.

»Izmjenom navedenog Zakona, osobnim iskaznicama isteklima za vrijeme epidemije u Republici Hrvatskoj produžen je rok važenja i to na najduže 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije«, dodaju.

Kako prestanak epidemije u Republici Hrvatskoj još uvijek nije proglašen, skrećemo pažnju građanima, ali i svim institucijama i pravnim osobama u Republici Hrvatskoj koje za potrebe svojeg poslovanja traže uvid u javne isprave građana, da su osobne iskaznice, istekle nakon proglašenja epidemije 11. ožujka 2020. godine, i dalje važeće, stoji u priopćenju.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni